0346-820 75

Vi är Peterson & Hansson Byggnads AB, vi har varit i branschen i 50 år och är ett av Hallands största byggföretag.

Om oss

Vi är Peterson & Hansson Byggnads AB

I branschen sedan 1963, ett av Hallands största byggföretag och årets företagare i Falkenberg 2015!

Vi räknar på och utför alla slags byggnadsarbeten, allt ifrån små servicearbeten till byggnation av villor, flerfamiljshus och industrier.
Vi är c:a 180 anställda, uppdelat på c:a 40 tjänstemän och c:a 140 kollektivanställda. Vi har egna snickare, murare och betongare.

2014 satte vi upp ett mål att vi ska ha fasta, återkommande kunder i Varberg, Falkenberg och Halmstad.
Vi kan idag säga att vi är en bra bit på väg, mycket tack vare vår kompetenta personal.

Vårt mål är att vara ett företag som man trivs att jobba för och med, vi sätter trivsel högt och alla får göra sin röst hörd.
Detta har visat sig vara riktigt framgångsrikt med nöjda kunder och bra kvalitet som följd.

MÅL

Vi på Peterson och Hansson Byggnads AB har som mål att:

Vara de klara alternativet vid val av byggare.
Ligga i spets i byggnation av lågenergihus.
Ta hand om vår personal och vara det självklara valet vid nyrekrytering.

Vision

Vår vision är:

Att skapa och forma ett företag där vi tar hand om varandra samt våra kunder så att P-H bygg framstår som det rätta valet , och ges möjlighet att växa sig stark  och vara med och förvalta samt bygga upp Falkenberg med omnejd.

Projekt

Vi har avtal med Falkenbergs kommun, Carlsberg, SCA, de flesta försäkringsbolagen, Varbergs Fastighets AB, Region Halland i Falkenbergs kommun, Derome med flera där vi utför byggservicearbeten från Varberg till Halmstad.

Just nu har vi flera spännande projekt såsom Bacchus i Falkenberg, där vi ska bygga 4 stycken 7 våningshus vid gamla Vin & Sprit precis vid vattenbrynet. Ett annat är Ekbacka där vi bygger 3 stycken 8 våningshus åt Ginsthem, båda dessa jobb räknar vi med att de håller på i cirka 2,5 år till.

Här är ett urval av andra pågående projekt:

  • Åt FABO bygger vi ett 9 våningshus på Hjortsberg. Detta skall stå klart för inflyttning i februari.
  • I Kullavik utanför Kungsbacka bygger vi ett vårdboende med 60 stycken vårdlägenheter som ska stå klart till sommaren 2018.
  • En annan kund är Gekåsbyn där vi bygger 72 lägenheter som skall stå klara våren 2018.

Utöver detta har vi flera intressanta bostadsprojekt på gång under hösten och nästa år. Bland annat i Båstad, Brf Kungsberget, och i Falkenberg, Västerhavsporten, ett 16 våningshus samt några stora projekt som vi förhandlar om. Är du intresserad av att bli en i vårt lagbygge och arbeta med dessa spännande projekt?

 

BACCUS

Våren 2017 startade vi byggnationen på första etappen av Bacchus med inflyttning september 2018. Fyra hus i ett unikt läge med havet som granne i en ny levande stadsdel i Falkenberg med planer för en teater- och kongresshall med tillhörande restaurang samt en anläggning för idrottsevenemang.

Bacchus är en symbol för ett Falkenberg i framkant. För en stad med framtidstro och handlingskraft. En plats för människor att längta till. En plats för människor att vilja bo på.

Baccus

Falcon Alkoholfri Arena

FALCON ALKOHOLFRI ARENA

Falcon Alkoholfri Arena är namnet på Falkenbergs nya fotbollsarena. Arena med två läktare för över 5500 åskådare. Arenan matchar de krav som Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har för spel i allsvenskan. Den är väl tillgänglighetsanpassad och sparar dessutom el genom solceller. Här hittar du bland annat; Pressläktare med 75 platser, fem kiosker, lounge med 100 platser och en naturgräsplan.

GIGANTEN

Hösten 2014 fick vi äran att bygga Giganten i Halmstad. Det var då Halmstads högsta bostadshus på 16 våningar, 68 stycken hyresrätter och butikslokaler på plan 1. Under huset finns ett garage på 2300 kvm. Beställare var Jana Fastigheter och de har valt att satsa på hög standard och god kvalité, allt för ett trevligt boende. Stommen och bjälklag var från A-Betong. Bygget var klart vintern/våren 2016.

Giganten

Ringenäs

RINGENÄS

2014 fick vi möjlighet att bygga 4 speciella villor åt Derome i Ringenäs som ligger högt beläget i Ringenäs med en vacker utsikt över havet och solnedgången. Här uppfördes fyra tilltalande villor med flera uteplatser och fina siktlinjer. I närheten finns hästhagar, golfklubbar och Onsjöberget med sina goda rekreationsmöjligheter men samtidigt är man endast minuter från Halmstad centrum.

Jobba hos oss

Är du intresserad av att jobba hos oss? Vad roligt! Vi letar alltid efter kompetent personal till vårt företag. Välkommen att fylla i din ansökan idag.

Ansök